El dijous 26 de febrer els alumnes de 6è de Primària vàrem visitar la zona volcànica de la Garrotxa. En concret el volcà Montsacopa (de mont i copa, degut a la seva forma) és un volcà que es troba a l'interior de la ciutat d'Olot, alineat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet damunt una mateixa fractura. Al costat del seu cràter hi ha l'ermita de Sant Francesc, construïda durant el segle XVII, el que fa que se'l conegui també amb el nom de volcà de Sant Francesc.

És l'últim volcà que es va formar a Olot. Va erupcionar fa uns 100.000 anys i el seu cràter arrodonit és producte d'una erupció poc explosiva primer i d'una de més explosiva després. Aquest cràter és únic al Parc Natural al no haver estat deformat per cap colada de lava al final de l'erupció.

Olot és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. Inclou, entre d'altres, els següents llocs d'especial interès natural: La Fageda d'en Jordà, el volcà del Croscat, el volcà de Santa Margarida, el bosc de Tosca, el riu Fluvià, els aiguamolls de la Deu i la Moixina.
Va ésser un dia especial. Fantàstic. On vam gaudir d’allò més del paisatge, les explicacions i del joc en la immensa esplanada de gespa.

Àlbum d'imatges

6è de les Escoles Minguella a la zona volcànica de la Garrotxa